Byeollae Church

CompanyCOUNTERDESIGN
Lead DesignerJae K. Kim
Design TeamYesol Lee
PrizeGold in Architectural Design / Misc. Architecture

The Byeollae Catholic Church is located in the green area reserved from a new development in Namyangju city, one of commuter’s towns by Seoul, South Korea. The church was expected for a spiritual place as well as the center of community for the emerging population in a nearby new town. Accommodating diverse requirements in the limited area, the invented structural system transforms on each floor to create different space quality. On the first floor, the community hall is designed to allow more sunlight and views to neighboring mountains by the flat slab structure. Also, the hall on the second floor gives peculiar experience to prayers by filtered sunlight. Light through the hollow columns with different angles, penetrating the third floor, generates unique interior atmosphere. Finally, the manipulation of structure spontaneously becomes internal space, building form, and facades spontaneously.