Svetlogorie Residential House

CompanyFedorova Architects
Lead DesignerAlexandra Fedorova
Design TeamPolina Fedorova Sergei Kaliuta
PrizeBronze in Interior Design / Houses Interior

In the interior of this country house neat forms are in harmony with softness and comfort. This effect was achieved by the architects of Alexandra Fedorova's bureau due to the use of natural materials and the architectural study of the space. The work began with the adjustments of the original building layout. The garage on the ground floor was replaced by a guest room, and the public area was designed as a single space. The living room, kitchen and dining room composed an area of a regular square shape, which adjoins a glazed-in veranda. The integrity of the interior is emphasized by a structure of walnut veneer created as per the author's blueprints. The wardrobe above the extended fireplace and the wall in the kitchen area merge with decorative wood paneling on the ceiling into a single unit and envelop the room with a warm honey color. The private space of the apartment owners on the second floor is designed in the same style. Bedroom and bathroom combined into a single room. As a result, the glass only isolates the shower and toilet, and the bath itself is an integral part of the bedroom. The design materials characteristic of industrial design – concrete, metal plates and mirrors – do not interfere with this closeness. On the contrary, their use in combination with natural walnut and oak gives dramatic contrast.