ÖKK Headquarters

Lead DesignerBearth & Deplazes Architekten Chur / Zürich
Design TeamValentin Bearth, Andrea Deplazes, Daniel Ladner
PrizeArchitectural Design / Commercial Architecure

Office buildings of an insurance company. Oriented towards the public in terms of expression and offer; with restaurant, auditorium, and front square. Integral, noble shell-construction concept: facade frame and interior walls in exposed concrete as load-bearing walls, maximum perforation with arched openings-the overall stability just barely still ensured. Corrugated ceiling elements in exposed concrete; everything prefabricated. The five stories similar individual tables, stable in and of themselves, stacked on top of one another. The offices generously glazed; on the periphery, platforms inwardly open to an areway, juvenescent over the heigt of the building. Hall for multiple purposes with top lighting.