Internet Entertainment Company

CompanyForm4 Architecture
Lead DesignerJohn Marx, Design Principal, Form4 Architecture
Design TeamRobert Giannini, Principal-in-Charge Form4 Architecture John Marx, Design Principal Form4 Architecture James Tefend, Principal/Project Manager Form4 Architecture
PrizeInterior Design / Workplaces

This Headquarters’ design is a warm modernism at a human scale. The two buildings, total 225,000 square feet, are connected by a slender bridge located mid-air, thus preserving their identities as individual structures. The interior design blurs the distinction between work, social, and eating areas. Distinct spaces were created through the use of dividers and warm colors and textures to emulate residences. The overall design creates a relaxed and collaborative workspace. The enclosure showcases tastefully what building technology can do to convey beauty in the world of tectonics. Layering, extrusion, and interlocking of volumes are three prime design techniques adopted to let natural light reveal the architecture to its full glow. The buildings are designed to be delicate and genteel and showcase natural light. The tripartite facade has the imaginative interplay of aluminum fins, deep overhangs, and silver metal panels. The punched openings carved against the terracotta colored precast panels ingeniously intertwine with the modern curtain wall system. The interiors throughout reflect the core design and focus on the movement and connection of collaborative spaces. At the center is the first- floor cafeteria, the main social space, pouring out into a secure courtyard. The exterior landscaping of the courtyard and the walkway bridge above it allows for a free flow from building to building. An intimate fireplace, a waterfall wall creating a privacy nook, lush ceilings, and wall treatments, are all part of the rich features and textures of the private, collaborative, and social spaces. This project is our statement of belief that modernism has the latent capacity to convey warmth and to engage the building occupants and daily visitors in an experience pregnant with profound emotional meaning.