The Rays

CompanyVstudio Limited
Lead DesignerVanessa Ng
Design TeamChapman So
PrizeInterior Design / Workplaces

A revitalization project to convert an old industrial building to a commercial office building. The main lobby is located on the First floor, a challenging site with no natural light, numerous ceiling beams, floor beams, columns and a very low ceiling from 2000mm to 2400mm The location of the reception area is carefully designed to surround the existing square column to make it feel like a whole tailor made unit. We deliberately design a streamlined element at reception counter, make round the square column with a vertical light strip at one side. As the ceiling heights are very low, we lowered the reception counter top. Streamlined shape of reception counter making a big contrast to the sharp edge elements surrounding. Light troughs are evenly distributed throughout the ceiling and extending to the surrounding space to conceal the numerous ceiling beams and floor beams with a concept of sustainability and continuity. White and grey color tone separate the main lobby and lift lobby giving a strong feeling of the two zones. Because of the very low ceiling, we used a number of design features to create an illusion of height. For example, we used varies width of dark wooden stripes in plastic laminate finishes and white coloured glass to lengthen the look of the walls. Also varying the width of the white coloured glass wall resonate the theme of lines and functions to hide the service doors. Mirror at lift lobby ceiling also reflect light, making the ceiling visually higher, bigger and lighter.