United Talent Agency

CompanyRottet Studio
Lead DesignerRichard Riveire, AIA, NCARB
Design TeamRichard Riveire, AIA Lauren Rottet, FAIA, FIIDA Patricia McCaul, AIA, LEED AP Harout Dedeyan Michelle Sterling, LEED AP Jennifer Mateo, LEED AP Christopher Jones Jeremiah Hahn Jaime Roveri Hany Behkit Stefanie Cheng Ji In Kim Jessica Pell Brooke Walker
PrizeInterior Design / Workplaces

Given that United Talent Agency is a client- driven organization in the entertainment industry, the design team sought to create a powerful impression upon the moment of arrival to ensure guests are as comfortable as possible within the space without being overwhelmed by flashy details - all while incorporating the client’s varied requirements. The project had many special challenges with its large size, unique building plan and multiple technologically demanding spaces. The design team incorporated cutting-edge Audio- Visual technology and made many structural changes to accommodate the five-story stair and two-story screening room, which was of upmost importance to UTA as they frequently have A-list clients join them for private screenings. We created a 165-seat theater from part of the pre-existing parking garage, enclosed it with cement walls and packaged it with unparalleled acoustic & projection performance. The room was designed with maximum flexibility to allow for the screening of Hollywood’s latest blockbusters, television episodes, independent films and video games as well as for lectures and meetings. Recognizing UTA’s impressive art collection of mainly large-scale photography, the space was designed not only by seat count requirements, but also to serve as a gallery to display and preserve the artwork. Several large pieces were specifically commissioned for the project as well, including a large tapestry by Pae White and a light sculpture by John Wigmore. Although the client did not specify LEED Certification, they wanted the project to be as sustainably designed as possible. Nearly all of the materials for the project were of low volatile organic compounds (VOC) to reduce toxic air quality. The lighting is almost entirely of LED systems to reduce energy costs. The design of internal offices incorporated large glass walls to maximize the amount of natural light and reduce the need for electricity during the day.