2023 AWARDS IS OPEN NOW
Woodhouse comprises a renovated 19th-century log cabin linked to a modern addition in an elegant linear composition. An exterior breezeway promotes an intimate connection with the landscape and natural world all year long. Photo by Alex Fradkin.

Woodhouse

PrizeHonorable Mention in Architectural Design / Residential Architecture - Single Family
Firm LocationToronto, Canada
Project locationSinghampton
Companysuperkül
Lead ArchitectAndre D'Elia
Design TeamMeg Graham, Kevin James, Mark Ross
ClientJacqueline Rothstein and Robert Wilder

This rural family home comprises a 19th-century log cabin connected to a modern addition by a glazed link. A warm, textured material palette and a diversity of spatial conditions provide a thoroughly dynamic and enriched experience. To maintain an ever-present connection to the landscape, the architectural strategy prioritizes the seamless flow of interior and exterior spaces with as few visual and physical barriers to the enjoyment of the home and property. Numerous operable skylights and glazed walls that slide open further this objective, favouring passive ventilation over air conditioning.