2023 AWARDS IS OPEN NOW

Escenario TODOROKI

PrizeHonorable Mention in Architectural Design / Residential Architecture - Multi Unit
Firm LocationTokyo, Japan
CompanySASAKI ARCHITECTURE
Design TeamRYUICHI SASAKI, GEN SAKAGUCHI, YURIKO OGURA/SASAKI ARCHITECTURE, PRODUCER HIDETAKA GONAI/ESCENARIO, BUILDER NOBUMITSU OHASHI/SHUKOU KENSETSU
ClientNobumitsu Ohashi/Shukou Kensetsu Co.,LTD.

The building with the park view consists of 16 units. Its facade, the main feature, reflects the rare and exotic nature of the wild environment amid the busy roads. Inspired by the valley, the entrance is purposefully designed to be quiet and secluded. The basic form used in the facade’s composition is a square, a primitive and recognisable shape. The squares are incorporated in the facade's openings and recessed walls, which shape the valley with an abstract emphasis on nature.