2021 AWARDS - WINNERS ANNOUNCED!
The vertical wooden louver / Koji Fujii

KIBA Tokyo Residence

PrizeHonorable Mention in Architectural Design / Residential Architecture - Multi Unit
Firm Location2-12, Kandajimboucho, Chiyoda-Ku, Tokyo, Japan
Project locationKiba, Koto-ku, Tokyo, Japan
CompanySAKAE Architects & Engineers
Lead ArchitectEisuke Yamazaki
Design Team≫SAKAE Architects & Engineers :Eisuke Yamazaki / Toshio Yoshikawa ≫Design Cooperation :Hiroshi Sakaguchi ≫Structural Design :Hiroshi Takeda ≫Facility Design :Koichi Nagashima ≫General Contractor :Kaneko Komuten ≫Photo Credit :Koji Fujii / Yuichi Higurashi

This is a project for rebuilding a small residential building in a small site of Tokyo *Kiba. For adaptation of the various lifestyles and improving the added value of the building, we designed multiple spaces by using exceptional cases of maisonnette style housing to the building standard law. Also, we attempted to put the building in harmony with the historic site of Tokyo Kiba which was known for lumber dealings. We try to make new values and new lifestyles by the inside, and to show historical and cultural heritage by the outside. *Kiba: The name of a place. "Ki" = wood, and "ba" = town.