2021 AWARDS - WINNERS ANNOUNCED!
The red stair made of concrete allows the main access to the administrative area. The administrative area with 8.5 meters long is in the middle courtyard of the console / Parham Taghioff

Shamim Polymer Factory

PrizeHonorable Mention in Architectural Design / Industrial Buildings
Firm LocationTehran, Iran (Islamic Republic of)
Project locationKaraj, Iran
Companydavood boroojeni office
Lead ArchitectDavood Boroojeni
Design TeamSaba Ammari, Hamed Kalateh
ClientShamim Polymer Co.

Factors such as the desired spatial quality, local architecture, climate and exposed usage of materials have been considered in the project design.This project seeks to increase sense of connecting spaces to improve the quality of life of factory workers. The concept of this complex took place in two outdoor void spaces perpendicular to each other. The geometry of these void spaces makes separation of different parts possible and acts as a middle courtyard for connecting different areas with each other.