2021 AWARDS - WINNERS ANNOUNCED!

Activation of Centennial Shameen Architecture

PrizeHonorable Mention in Architectural Design / Restoration & Renovation
Firm LocationGuangzhou, China
Project locationGuangzhou, China
CompanyWAY Architects
Lead Architect Keven Wong, Fanmie, Chow Hou Hong
Design Team Lookie, Dede, Weipeng Huang, Moses, Tommy, Yuni Chen
Client LIGHTHOUSE

Located in a historical relic preservation area, the building has a history of 150 years. LIGHTHOUSE was originally used as a Sassoon House, and now it has been transformed into a tea house.The studio integrates the oriental aesthetics into the Western-style architectural form, reactivating the place, connecting people and things in the community, and giving birth to a new cultural place spirit.The new design language of horizontal and vertical overlapping redefined the original square geometric order and injects fluidity into stability.