2021 AWARDS - WINNERS ANNOUNCED!

Xapo Bank Headquarters

PrizeHonorable Mention in Architectural Design / Restoration & Renovation
Firm LocationBarcelona, Spain
Project locationGibraltar, United Kingdom
CompanyLagranja Design
Lead ArchitectGabriele Schiavon
Design TeamJosé Manuel Fernández, Maria Berges, Maria Ruiz Ulibarri, Marilo Vila, Edu Vila
ClientXapo Bank

XAPO Is situated inside an old army barracks in the heart of Gibraltar’s old center, in the shadow of its famous rock. The two arched bays of the barracks complex, and the stonewalls, were cleaned, restored, and left in their natural state, lending the space a feeling of an ancient bank vault. Using the intersection of archeology and modern design as a starting point, Lagranja studio has restored reinvented the bays with a contemporary office layout and furniture and décor made with digital processes; a metaphor in itself for the rapid, tech-driven transformation of banking and currency.