2021 AWARDS - WINNERS ANNOUNCED!
Night View / Nobuki Taoka

Sanshi Forests Apartment

PrizeHonorable Mention in Architectural Design / Residential Architecture - Multi Unit
Firm LocationTokyo, Japan
Project locationSuginami, Tokyo
CompanyYDS
Lead ArchitectYoshitaka Uchino
Design TeamMana Muraki
ClientConfidential

Located in front of a large park, the space of stairs which faces the forests projects images of people who go up and down the stairs, providing vital public space to the city. Climbing up and down the stairs is like walking above the park, the space is like a “Floating Promenades”. It is “Void of the Light” where one feels nature including light, wind, rain, and clouds. At night, the stairs float and illuminate the city, thus, “Void of the Light” is transformed into “Tower of the Light”. Simple silhouette demonstrates new public spaces, symbolizing new symbiosis between buildings and city.