2021 AWARDS - WINNERS ANNOUNCED!
Aerial View/Shengliang Su

A New Flowing Campus Growing from The Old Chessboard

PrizeHonorable Mention in Architectural Design / Restoration & Renovation
Firm LocationShenzhen, China
Project locationShenzhen, China
CompanyYunchao Xu/Atelier Apeiron/SZAD
Lead ArchitectYunchao Xu

This is a low-cost regeneration and expansion project of the old campus. Facing the city, the two borders of the campus adopt different avoidance strategies: forward platforms to give way to the sunlight impact of the high-rise residential buildings on the south side, and reverse platforms to avoid the noise impact of the main road on the west side of the campus. Facing the old campus, the new campus used empty space and adopted a large enclosure layout to form an embrace between the old and the new, thus creating an open, three-dimensional, and flowing campus space.