2021 AWARDS - WINNERS ANNOUNCED!

SH Kindergarten and Nursery

PrizeHonorable Mention in Architectural Design / Educational Buildings
Firm LocationKanagawa, Japan
Project locationToyama, Japan
CompanyHIBINOSEKKEI + Youji no Shiro + KIDS DESIGN LABO
Lead ArchitectTaku Hibino
Design TeamShota Suzuki

This is a facility which has two functions of kindergarten and nursery in Toyama which is surrounded by Mt. Tateyama range. 15 den spaces are created inside with the concept ‘Play full of adventurous spirit and curiosity’. The design idea is come from nature elements in the Mt. Tateyama like tunnel, cave, slope, fall, pond, and trail. There is no rule to play in these spaces so that children can think and play creatively. Some spaces are for exercise, some for curiosity, and others for communication. In these spaces, they can find their favorite space to play and cultivate their creativity.