THE-Studio (Tsinghua Eco Studio)

PrizeWinner in Architectural Design / Green architecture, Winner in Architectural Design / Institutional Architecture
Firm LocationBeijing, China
CompanySup Atelier
Lead ArchitectYehao Song
Design Team Jingfen Sun, Xiaojuan Chen, Zhenghao Lin, Dongchen Han, Dan Xie
ClientTHHDG, Guian New District Government

THE-Studio (Tsinghua Eco Studio) is the first demonstrating and experimental Nearly Zero Energy Building of the Gui'an Innovation Park in southwest China, which locates in the park's entrance and connects with the constant ecological sponge city landscape, providing an extremely fascinating scenery for both users and visitors. Moreover, its two floors above ground can serve as large-space exhibition, VIP reception & conference and daily office, while the one single underground floor can act as the equipment and storage area. THE- Studio is both a practical demonstration case which deeply integrates sustainable design strategies with ecological technologies, and an experimental platform for sustainable architecture based on the Moderate Zone in southwest China, aiming to examine whether the detailed design methods and building technologies can truly suit to the local conditions of climate, culture and even economy. Oriented to the specific project positioning, the design team has developed the multi-system integrated design strategy with the sustainable passive design methods from the very early design phase to minimize the negative impacts to local ecological system while maximizing the indoor comfort and energy efficiency.

Bio
SUP ATELIER focuses on sustainable design and theory both in the fields of architecture and urban design, while highly promoting the combination of modern design and vernacular architecture in China.