GASEA-The Cliff House

PrizeWinner in Architectural Design / Other Architecture
Firm LocationKaohsiung, Taiwan
CompanyChain10 Architecture & Interior Design Institute
Lead ArchitectKENG-FU LO

The architecture is located in Taiwan. The east of the architecture faces Pacific cliff, so there is an excellent view of sea, and the west side of the coastal mountains, the sunshine will become weak after 3 pm, so the facades of the building use different types of glass, expecting the greatest light source and making the visual penetration with the natural. There is a lot of trees in the building-related position in consideration of the sunshine. The idea of the architecture, from the place of the west side of the coast of the ridge line, and the organic curve is close to nature for the development of the building. The roof use "STO waterproof insulation system", by 10 cm insulation layer, the average roof heat transfer rate (Ui) can be reduced, and with "ZINCO roof green waterproofing system" to increase the green area, and use plants to regulate the climate. The gallery is linked with the route between guest room, pool and hall. The second floor is designed by the idea of “overlooking”, which is expresses geometric shape. Two floors are connected by large atrium space indoor to challenge the regular outlook and closed floors of modern architecture.

Bio
The architecture allows the user to feel the beauty brought by the teacher and the nature. Buildings can have many perceptual and imaginative spaces, and the relationship between man and nature can be pulled closer to each other by vertical staggering. Standardized regional cutting is no longer the only option, and there is no real spatial thinking, fuzzy boundaries, making the use of the overall space more spacious and smooth, not only reduces the sense of alienation between people, but also embraces the meaning of innovation without borders.