Mành Mành salon

PrizeWinner in Architectural Design / Hospitality Architecture
Firm LocationHanoi, Viet Nam
CompanyH&P Architects
Lead ArchitectDoan Thanh Ha
Design TeamTran Ngoc Phuong Pham Linh Chi

Mành Mành salon is renovated from a
deteriorated hair dressing salon in a populous
community in Van Quan urban area. The project
develops an approach to reuse available
materials to create a fresh and distinctive
but friendlier space to the nature.
The ordinary and simple charm at street
hairdresser’s in Hanoi, which is closely
associated with Trees giving wide shade and
Old brick walls, inspires designers to create
an unusual but familiar space- a space
suggesting the idea of A long hair as well as
Mành Mành climbing plant garden or Cissus
sicyoides pergola (a quite popular climbing
plant in Vietnam) with its long roots covering
the space underneath.
Highlights of the project are some 200
thousand wooden beads recycled from low-
quality wood. These wooden beads are chained
into strings of various lengths to produce
effects on human senses of zigzag–styled
ceiling and beaded curtain separating the
space underneath.
Five human senses will be awoken in Mành Mành
climbing plant garden by gentle light, soft
rustle among the beads, blend of light
fragrance of leaves and beads while one is
there, sipping at his tea, and hairdresser’s
skill fulness that brings about comfort and
relaxation to customers upon their
experiencing the hair service.