2021 AWARDS - WINNERS ANNOUNCED!

Alley

PrizeHonorable Mention in Interior Design / Exhibition
Firm LocationShenzhen, China
CompanyDeve Build
Lead ArchitectYu Feng
ClientShenzhen Museum of Contemporary Art and Urban Planning

The design of the entire space is themed on virtuality and reality and started with reflections. Water is the opening chapter of the whole exhibition hall. “The quiet pavilion is reflected in the deep and still flow”. The “alley” is the core to extend the implication of space, conveying the cultural meaning with the simplest relations. Through a reflection on spatial design based on a progression from still water to reflections and then to the shade, a connotative and profound set-up is created for the exhibition so that the audience can be immersed in the Oriental space atmosphere of Zen.