Baan Huay Sarn Yaw - Post Disaster School

Prize Winner in Architectural Design / Educational Buildings
Firm LocationBangkok, Thailand
CompanyVin Varavarn Architects
Lead DesignerM.L.Varudh Varavarn
Design Team Mr. Jongsarit Jinachan

This non-profit project is a new school building assisted by the Post-Disaster School program for schools which were destroyed by the earthquake in the north of Thailand during early 2014. The new building must be designed to be earthquake resistant, easily constructed by local worker and requiring as low budget as possible. The design principle is to challenge with the traditional believe that the enclosed classroom would encourage students to concentrate more with their studies. In contrast, the new classroom concept will be the open pavilion which totally open up to beautiful natural surrounding of the site creating a relax atmosphere for student. The students can connect to the nature around them which can benefit for their long term learning development . The proposed architecture is a one simple building which can integrate with the beautiful natural surrounding and blend in with the local context of the community. The proposed building has been designed to become as a prototype architecture that can easily develop, modify, or adapt to other types of building; such as houses, pavilions, libraries, etc. So that, in long term, it can benefit to the people in the community as much as possible.