2022 AWARDS OPEN NOW - Regular Deadline: June 30, 2022 (-10% discount)
Infinitive Architecture

Phu Hai Mangrove Ecological Park

PrizeHonorable Mention in Landscape Architecture / Large Scale Landscape Projects
Firm LocationHo Chi Minh, Viet Nam
Project locationPhu Thuy Ward, Phan Thiet City, Binh Thuan Province, Viet Nam
CompanyInfinitive Architecture
Lead ArchitectNguyen Quang Hien
Design TeamNguyen Thi Dieu Thuong, Pham Do Dang Khoa, Nguyen Trong Nhan, Nguyen Truong Nguyen, Ha Hong Linh, with collaborations and supports of: The Architects Team of Binh Thuan Planning Department and Mr. Duong Van An, Provincial Party Secretary of Binh Thuan
ClientProject Management Board of Civil and Industrial Construction Works Binh Thuan Province. Viet Nam

In order to preserve and revive a nature-born mangrove ecosystem on abandoned farmland, we try to keep the geometric terrain left from farming and avoid removals of the existing trees. We create a maze looked landscape structure out of existing land and water, by simply make openings to allow water circulation. This interference forms an amazing mangrove landscape that allows kayaking, trekking, with the insertion of public spaces and sustainable architectures. The viewing tower cum open-air theatre at the center offers a fascinating loop-walk and performance activities for visitors.