2023 AWARDS IS OPEN NOW
Birdeye's View ( photo by Junhwan Yoon )

Floating Cubes

PrizeWinner in Architectural Design / Residential Architecture
Firm LocationSeoul, Korea, Republic of
Project locationOchang-eup, Cheongwon-gu, Chungcheongbuk-do, Korea
CompanyYounghan Chung Architects
Lead ArchitectYounghan Chung
Design TeamJeongyeaol Lee, Seongmin Jung, Younghwan Heo
ClientTea gye Yang

Spread out over the water, seven individual areas in the form of a 3x3 cube don’t define a fixed function. Here, users can freely define the function of each area when they are occupying it for a certain period of time; its functional sequence is different from the one of a usual living space. The scenery of the surrounding water space is coordinated to provide, not only a visual experience but also a physical experience through various activities so that it can serve as a medium to embrace water. This water reflects an illusion of primitiveness that the site once held in the past.