2022 AWARDS STILL OPEN FOR ENTRIES - FINAL DEADLINE: JULY 31
Joao Morgado

Pavilhão do Atlântico

PrizeWinner in Architectural Design / Recreational Architecture
Firm LocationViana Do Castelo, Portugal
CompanyValdemar Coutinho Arquitectos
Lead ArchitectValdemar Coutinho
ClientCâmara Municipal de Viana do Castelo (City Council of Viana do Castelo)

The sports pavilion is situated in Viana do Castelo, an avenue facing the sea. Volumetrically, the pavilion is made up of 2 parallelepiped bodies perpendicularly implanted between themselves, forming in their whole a unique volume of dynamic and restrained lines. The building presents two finishing materials, the apparent concrete and grey-bluish stapled stone tack. The general tone of the building is grey, which reminds us of the beautiful grey sea. In the same way, the entrance hall has various panels of grey embossed tiles, allusive to the crustaceans and the algae of the Viana do Castelo beaches.