2023 AWARDS IS OPEN NOW

Sachi House

PrizeWinner in Architectural Design / Healthcare Architecture
Firm LocationYokohama, Japan
CompanyNOSIGNER
Lead ArchitectEisuke Tachikawa
Design TeamTsuyoshi Kobayashi (Another Apartment)
ClientKawamura Hospital

This welfare facility feels like home, to foster hospitalized patients as a community, like one big family. Using every part of the tree trunks, both the bark and the wood inside, resulted in an architecture perfect for the local ecosystem. It is a space necessary for living for these patients and, unfortunately, they may find themselves in an inorganic space. For this, we applied this natural function to the space to enable them to feel and regain respect for themselves, where at the same time it is a place for the nurses to relax. A building compatible for both, like a two-family house.