2021 AWARDS - WINNERS ANNOUNCED!
Readers Pavilion at Citizen Cultural Park, Rongcheng

Readers Pavilion at Citizen Cultural Park, Rongcheng 

PrizeHonorable Mention in Architectural Design / Small Architecture
Firm LocationQingdao, China
Project locationRongcheng,Weihai,Shandong
CompanyART+ZEN ARCHITECTS
Lead ArchitectZhiqiang Yang
Design TeamYang Zhiqiang,Wan Weidi,Wang Lin,Lv Jingwei
ClientRongcheng Landscape Service Co.,Ltd

With Readers Pavilion at a corner of a typical municipal square, we try to maintain its openness and publicity as well as to turn its big scale into a more humane one. We merge it with surroundings and at the same time make it highly approachable. To fit into the triangle terrain, we design three semi-circles interconnected at the center with each supporting reading, kids activity and café. At their central joint is a public area for walking through. Each unit has both indoor and outdoor areas, which composes an overall complexity with spaces, interfaces, streamlines and experiential values.