2021 AWARDS - WINNERS ANNOUNCED!
Yoshiharu Matsumura

RIVER SEA

PrizeHonorable Mention in Architectural Design / Residential Architecture - Single Family
Firm LocationKobe City Hyogo Prefecture, Japan
CompanyKawazoe Architects
Lead ArchitectJunichiro Kawazoe
Design TeamKazue Kawazoe,Takuya Uemura

The site is located near the estuary. The plan divides the building into three main uses. The three buildings are kept apart by the courtyard. The Path runs through the three buildings and the two courtyards, connecting the spaces. On the flow line of the Path, the boundary between the inside and the outside becomes ambiguous. The wall is covered with border tiles made from local Awaji roof tiles. In each case, it is not the traditional way of using Japanese architecture, but the way of using it as a resort in this place in Awaji. We intended a fusion of architectural vernacular and modern.