2021 AWARDS - WINNERS ANNOUNCED!

Breezeway House at Stowe Hollow

PrizeHonorable Mention in Architectural Design / Residential Architecture - Single Family
Firm LocationNew York, United States
Project locationStowe, VT
CompanyGuzy Architects
Lead ArchitectPeter Guzy
Design TeamPeter Guzy, Cillian Magee

The Breezeway House in Stowe Hollow, Vermont is sited at the edge of an elevated meadow. A new road around a pond and through woods reveals the house’s form with composed views. The central breezeway connects the east porch - facing the pond, woods, garden, and chicken coop with the west porch - facing distant mountain vistas and open sky. The breezeway, with its oversized sliding glass doors, and house's large glazed openings, offers views through and from, framing 'pictures' of the surrounding landscape. The house acts as an active screen mediating between the primary sides of the site.