2021 AWARDS - WINNERS ANNOUNCED!
This frontage view articulates architectural expressions and strategies that respond to the surrounding environment; together, façade modules shield internal spaces from the equatorial heat, and large porous spaces provide natural ventilation and shade.

HomeTeamNS Khatib Clubhouse

PrizeHonorable Mention in Architectural Design / Recreational Architecture
Firm LocationSingapore, Singapore
Project locationSingapore
CompanyDP Architects
Lead ArchitectNg San Son
Design TeamNg Ching Hsiung, Tan Kok Ming, Johann Lim, Josiah Leong
ClientMinistry of Home Affairs, Singapore

The architecture of HomeTeamNS Khatib Clubhouse expresses the articulate threading of connections through the punctuation of fortified perimeters. The frontage opens up to the bustle of the passing trains, with the glimpse of each passerby capturing short moments of exhilaration. What is revealed is a spatial tone of intricacy and subtlety, established by the visual definitions of tartan staggering and the slender swelling of columns; elements that invite and intrigue the community, a welcoming vessel forged by opening the doors to a house, so that it can be felt as home.