2021 AWARDS - WINNERS ANNOUNCED!
Exterior Space of Songyang Original Cottage ©HOU Bowen

Songyang Original Cottage

PrizeWinner in Architectural Design / Hospitality Architecture
Firm LocationHangzhou, China
Project locationSongyang, Lishui, Zhejiang, China
Companygad · line+ studio, Greenton Architecture Design Co., Ltd.
Lead ArchitectFanhao Meng
Design TeamXinguang Li, Xiaocheng Zhu, Hongliang Zhang
ClientSongyang Xbandclub Tourism Development Co., Ltd.

The project is located in Langshu Village, which shoulders the heavy responsibility of reviving the Langshu. Starting from the new residential mode and the rural ecological community, the design respects the original topographic features, conforms to the mountain terrain layer by layer, does not destroy the original terrain and reduces the construction difficulty. The traditional local building materials are used to construct and are integrated into the details of modern architectural design, so as to realize the design strategy of adhering to tradition, restoring texture and activating architecture.