2023 AWARDS IS OPEN NOW
Zhao Yilong, Chen Lin

Mountain House in Mist, Zhejiang

PrizeWinner in Architectural Design / Cultural Architecture
Firm LocationHangzhou, China
CompanyShulin Architectural Design
Lead ArchitectLin Chen
Design TeamLiu Dongying, Yang Shiqiang, Jian Xuelian
ClientHongfu Tourism Group Co., Ltd.

The house is located in Zhejiang, China. This project aims to create a serene reading for people and provides a colorful and quiet place so that children and the elderly can feel freedom and happiness. On the first floor, there is an overhead semi-outdoor open space and ten structural columns hold the entire house. The closed spaces are on the second floor, connected to the outside with an outdoor staircase. There is only a tiny water bar on the first floor for water and beverages; the other places are totally open for villagers to drink, chat and for kids to play. The open space connects all the possible activities.