2023 AWARDS IS OPEN NOW

Vanke Design Community -Liuxiandong Plot A4+B2

PrizeWinner in Architectural Design / Green architecture
Firm LocationShenzhen, China
CompanyFCHA
Lead ArchitectZetao Chen
Design TeamXianzhi Zeng, Wan Gan, Jianhui Wang, XueFa Liu, Jie Liang, JiaQi Zhao, Xusheng Guo, Xin Li
ClientVanke

This project is located in Liuxiandong, Shenzhen. Vanke wanted to create a creative park-design community and FCHA undertook the design tasks for the two plots (A4+B2). Balance is maintained between ensuring the continuity of the public green space on the roof and providing a good environment for an underground office space. A large green slope connects the ground to the basement level, where public activities can happen above or beneath the slope. This is a park where architects would like to go and visit; a cleverly-designed office park that works well underground, meaning you do not really believe you are beneath the ground.