2023 AWARDS IS OPEN NOW
bird view/Chao Zhang

Living Art Pavilion

PrizeWinner in Architectural Design / Misc. Architecture, Winner in Architectural Design / Small Architecture
Firm LocationShenzhen, China
CompanyMOZHAO ARCHITECTS
Lead ArchitectGuansheng Zeng
Design TeamWenguo Luo, Ziyun Mai, Die Hu
ClientShenzhen Jialingyu Industrial Limited Company

The pavilion, together with the commercial and artistic spaces on the ground floor of the office building in the industrial park, creates a multifunctional amusement space. The building contains a referral to the elements of traditional dwellings, with a sloping roof and a courtyard space. Concrete rib beams with pine texture enhance the aerial perspective effect of the sloping roof. Trees in the courtyard appear indistinct, by the different heights of walls and roofs. With profiles and interfaces of different buildings interacting with each other, a comfortable and pleasant public space for pedestrians was perfectly created.