2023 AWARDS IS OPEN NOW

Cat House

PrizeWinner in Interior Design / Apartments Interior
Firm LocationNanjing, China
Project locationShanghai,China
CompanyFan Architectural Firm (FANAF)
Lead ArchitectXin Jin
Design TeamXin Jin ,Zhengying Yang
ClientMr.Zhang

We had a three-part strategy: separation, functionality and open/closed environments. 'Separation' refers to dividing the space between the master bedroom and the cats' living quarters. 'Functionality': we established a tea area for hosting guests and entertaining. then, we focused on three elements: light, ventilation and water. The courtyard was restored, to invite open air and natural sunlight. Ventilation was improved with the construction of new doors in the main entrance and kitchen. now they become like blinds – opening enough to let air in, but not letting the cats escape.