2023 AWARDS IS OPEN NOW

Quartz

PrizeWinner in Interior Design / Workplaces
Firm LocationNew York, United States
CompanyDesai Chia Architecture
Lead Architect Katherine Chia & Arjun Desai
Design TeamMechanical Engineer: Rodkin Cardinale Consulting Engineers | Lighting: Christine Sciulli Light + Design | Millwork: Desciencelab | Contractor| Vanguard Construction | Code Consultant William Vitacco Associates | Photography Mark Craemer
ClientQuartz

Our design for Quartz (qz.com) accommodates the needs of their rapidly growing office while preserving the quirky, intellectually playful aspects of the company's ethos that they commonly refer to as their 'Quartziness'. The open floor plan layout is flexible with flowing circulation that encourages people to take different routes around the office (which promotes chance encounters with colleagues from different fields of expertise.) A broad expanse of "seating cubbies" lines the window wall; the cubbies provide open book storage for editors, and they have become a gathering destination.