2022 AWARDS STILL OPEN FOR ENTRIES - EXT. FINAL DEADLINE: AUGUST 31
Generation-Refurbish courtyard house

Generation

Firm LocationTaipei, Taiwan
University/SchoolNTUST
Lead ArchitectChang Yu-Chien

The main design is monument preservation , a coexistence of young and old, water resources reuse, housing justice, interaction with nature, and the regeneration of old building materials. Setting the living method in the house as a large, capsule renting house typology, so that young people who come to Beijing to work hard can reduce their living expenses and can also care for each other. Combined with the concept of young and old coexistence, part of it is used as an interactive community space. Through the shared kitchen, most of the older residents living in the alleys can go out and communicate with young people.