REGISTER FOR 2023 AWARDS
CPVER IMAGE_TAKUMI OTA PHOTOGRAPHY

IDEAREAVE IKEGAMI

Firm LocationTokyo, Japan
Project locationTokyo, Japan
CompanySASAKI ARCHITECTURE, YAGI KOMUTEN, K-M-T
Lead ArchitectRYUICHI SASAKI/SASAKI ARCHITECTURE with TAKAYUKI YAGI/YAGI KOMUTEN
Design TeamBUILDER YASUNORI KAMATA/K-M-T, PRODUCER CONTRACTOR TAKAYUKI YAGI/YAGIKOMUTEN, ARCHITECT RYUICHI SASAKI/SASAKI ARCHITECTURE
ClientYasunori Kamata/K-M-T

Designed to present a variety of spaces for musical activities, the building’s structure is geometrically spread out along the site. The music hall is placed in the southwest part of the building, creating a space for circulation between the interior and exterior of the site: forming a relationship between the foyer and entrance hall with surrounding undulating hills. Atop, residential space is designed with a volume shape in an effect of mountainous topography, shifted along the north-south axis of the site — symbolic to this project’s facility in connection to the temple.