2021 AWARDS - WINNERS ANNOUNCED!
Park Pavilion he Hoge Veluwe National Park/Stijn Bollaert

Park Pavilion The Hoge Veluwe National Park

Firm LocationRotterdam, Netherlands
CompanyDe Zwarte Hond, Monadnock
Lead ArchitectWillem Hein Schenk, Job Floris
Design TeamLandscape: H+N+S landscape architects; Interior: Vos Interieur; Light: Beersnielsen lighting designers; Structural advisor: Antea Group; Installations: Antea Group; Building physics: Antea Group
ClientFoundation Het Nationale Park De Hoge Veluwe

The Park Pavilion in Otterlo is a striking landmark in the middle of the Dutch Hoge Veluwe National Park forest. The pavilion contains a restaurant, an information desk, a gift shop and education/reception areas. A key point for the architects was that the pavilion should form an integral part of the landscape and the park experience. The design aims to generate a surprise effect to the the entering visitor by the shape (the elongated vaulted ceiling) and experience (the specially designed light projections based on an algorithm of the sun shining through the leaves).