2021 AWARDS - WINNERS ANNOUNCED!

A House in Hoi An

Firm LocationBerlin, Germany
Project locationHoi An, Vietnam
Companylequang-architects
Lead ArchitectQuang Le
Design TeamDung Nguyen Manh, Vinh Trung Nguyen, Tung Nguyen Thanh, Man Duong Minh

By listening and observing autistic children, we learned to design the spaces for them. The house tends to be introverted, but besides that, it still has to create a selected channel for people to communicate with the outside world and develop community relations in their own way. Besides, the house is built in the post-disaster area, it becomes a completed structure that can deal with monsoon flooding by passive design solution. This house is working as a community garden where vegetation is used as an educational tool for children as well as providing clean vegetables for everyone.