2022 WINNERS ANNOUNCED
photo credit: Hiroyuki Oki

The Kaleidoscope

PrizeHonorable Mention in Architectural Design / Mixed Use Architecture
Firm LocationHo Chi Minh City, Viet Nam
CompanyInrestudio
Lead ArchitectKosuke Nishijima
Design TeamNguyen Quynh Han, Vo Hanh Nhan
ClientHoang Long Mineral JSC

The Kaleidoscope is the living and working building located at a factory site in central Vietnam. Placed between the hill and the sea, it frames diverse—kaleidoscopic—views in directions and times. The project aims at creating a protected space from the harsh tropical climate, and enhancing the user’s contact with nature. Under a roof resembling a “non la”, a traditional farmer’s hat of Vietnam, multiple V-shaped walls divide the floors into triangular private rooms and in-between common spaces, allowing for constantly changing natural light and ventilation conditions throughout the building.