2021 AWARDS - WINNERS ANNOUNCED!
Lobby, mezzanine level

Mont-Royal Residence

Firm LocationMontreal, Canada
CompanyMU Architecture
Lead ArchitectCharles Côté
Design TeamCharles Côté, Jean-Sébastien Herr, Alexandre Arcens, Pierre-Loup Pivoin, Magda Telenga, Lou Emier

Redesigned for a young family, this vast residence of nearly 10,000 sq. Ft. now offers openly connected rooms and optimized spatial fluidity. The atrium, a true centerpiece, reveals a double staircase leading to the mezzanine, which overlooks a bar area with fireplace adjoining the living room. The kitchen and dining room are fully glazed and lead to a large landscaped courtyard with swimming pool. Adjacent to the large linear kitchen, an extension of the cabinetry conceals a storage and an access to the garage in the basement.