2021 AWARDS - WINNERS ANNOUNCED!
A PASSAGE TO HEAVEN / SCULPTURAL SPACE

HIDDEN HOUSE

Firm LocationBangkok, Thailand
CompanyA49hd
Lead ArchitectKiattisak Veteewootacharn
Design TeamRattawut Chansritrakul

The designer focused on the owner’s requirements creating a unique concept for the project. The zoning requirements of public and private areas became one of the key design concepts. A U-shaped arrangement was found to be the best solution to achieve the architect’s hypothesis in terms of layout and composition. There are separate public and private entrances. A covered living terrace acts as a transitional space and buffer zone between the formal and family living areas. The swimming pool, situated at the rear of the grey travertine wall, also serves to distance the public and private areas.