2023 AWARDS IS OPEN NOW

Qutan Primary School Extension

PrizeHonorable Mention in Architectural Design / Educational Buildings
Firm LocationShenzhen, China
Project locationHeyuan City, Guangdong Province, China
CompanySchool of architecture and urban planning,Shenzhen University; The institute of architecture design and research,Shenzhen university
Lead ArchitectZhong Botao, Zhong Dekun
Design TeamZhong Zhong, Xiong Yonghui, Xing Canqiu, Zhang Yixiang

The new architecture learned from the wisdom of local traditional buildings to adapt to the climate, and adopted cobbles, a typical local material of Qutan, to construct masonry walls. The project's completion has expanded the students' learning space, satisfied their need for a nearby school, and created a safer school environment with a sense of belonging. And it has also established an architectural paradigm reflecting Qutan's architectural traditions.