2023 AWARDS IS OPEN NOW

Chengdu MINI Showroom Complex

PrizeHonorable Mention in Architectural Design / Mixed Use Architecture
Firm LocationBeijing, China
Project locationChengdu, China
CompanyARCHIHOPE
Lead ArchitectHihope Zhu
Design TeamJane Fang, Chang Xu
ClientSime Darby Group & BMW Group

The project aims to create a dynamic and three-dimensional multi-functional space with the concept of openness and sharing so as to allow people to move and communicate with each other freely. The two-floor building is divided into two cuboid volumes, one of which on the second floor is rotated counterclockwise. The upper building volume is separated from the original structural frame, with the intention of turning it towards the main entrance of the whole site to present an open and friendly gesture and to reshape the richness and expressiveness of the building.