2023 AWARDS IS OPEN NOW

TAKASHIMA Matsudo branch office

PrizeHonorable Mention in Architectural Design / Industrial Buildings
Firm LocationTokyo, Japan
Project locationMatsudo City, Chiba Pref., JAPAN
CompanyYukinobu Toyama Architects
Lead ArchitectYukinobu Toyama
Design TeamShimizu Structural Engineers
ClientTAKASHIMA Co.,Ltd.

It is a relocation project for a trading company in the field of fastening parts. Vertically stacked with different usages, the first to third floors are used as warehouses, and the fourth is for the sales office. Unlike typical typology of logistics building, which is a huge, closed box with minimum openings, we proposed here a permeable box. Horizontal windows are placed on all three sides except for the north that allows to fill the warehouse with soft light throughout a day. The light garden at the top increases the perimeter, providing abstract nature into the workplace on a daily basis.