2023 AWARDS IS OPEN NOW

TAMAN JURONG COMMUNITY CLUB EXTENSION

PrizeHonorable Mention in Architectural Design / Cultural Architecture
Firm LocationSingapore, Singapore
Project locationSINGAPORE
CompanyTEH JOO HENG ARCHITECTS
Lead ArchitectJoo Heng TEH
Design TeamDesign & Build Team :- D&B Contractor :- Kindly Construction & Services Pte Ltd D&B (Architects) :- Archi-Theme Partnership D&B (C&S Engineer) :- SC Consultants D&B (M&E Engineer) :- Progressive Engineering and Management D&B (Facade and Curtain Wall) :- AGL Facade Systems Pte Ltd
ClientPEOPLE'S ASSOCIATION

85 % of Singaporeans are living in high rise high density public housing. Taman Jurong Community Club is a community building that provides public recreational and communal amenities for residents living in Taman Jurong public housing district. Due to lack of land, the Extension project is built over the existing open basketball court. The main design issue is how to retain the our original design concept and spatial experience of existing CC which is open, informal, porous and tropical, and translate this concept in a compact vertical setting.