2021 AWARDS - WINNERS ANNOUNCED!

Yong Quan Park

Firm LocationTaichung City, Taiwan
CompanyS.D. Atelier design & planning
Lead ArchitectCHING-I WU
Design TeamFU-CHU HSU, WEN-TAI HSIEH, CHIA-HUA LIN
ClientCultural Heritage Department of Taichung City

This project reorganizing the history of the sugar factory develops the stories and functions of space conformable with the developments of the factory. People can be closer to nature on the lake observation deck extended from Fuxing Road Bridge to the central lake. Following the riverside pathway, we see the main building of the sugar factory where the wide square can accommodate a large crowd. To the south of the square, there are magnificent forest and hill landscape attractive to animals and people. Experience not only the essence of life, but also indulge in the gravity of the past.