2021 AWARDS - WINNERS ANNOUNCED!
Exterior View/Yunchao Xu

The Maze of Bamboo Screens

Firm LocationShenzhen, China
Project locationJiangsu, China
CompanyYunchao Xu/Atelier Apeiron/SZAD
Lead ArchitectYunchao Xu
Design TeamJiachuan Qi, Hongrui Liu, Tianxiong Li

This is a temporary installation that was not included in the plan of the park of the China Garden Art EXPO 2021. In the past two years, the fast construction of the park has produced large amounts of various waste, including bamboo, wood, steel and stones. We persuaded our client not just to abandon all materials but to reuse waste bamboo and steel pipes and stone fragments and compose these materials as sustainable architecture. It is much more helpful to build a small-scale landscape project as an open space for tourists to rest and play, rather than to just take bamboos away as garbage.