2021 AWARDS - WINNERS ANNOUNCED!

Applied Science Hub

Firm LocationMontreal, Canada
Project locationMontreal, Canada
CompanyMenkès Shooner Dagenais LeTourneux | NFOE Architectes
Lead ArchitectAnik Shooner
Design TeamLead Architect Designer: Jean-Pierre LeTourneux / Architect Designer: Maxime Pion / Project manager: Thu-Nhon Luu
ClientConcordia University

Applied Science Hub is an open, bright, and efficient research and development centre, housing state-of-the-art facilities and aiming for LEED Gold certification. Neat and coherent, the volumetric composition contributes to the dynamism of the users' path. The verticality expressed by the curtain wall of the 4 upper floors establishes the pavilion's belonging to the built framework of the campus. The use of the curtain wall thus opens the door to the use of a renewed vocabulary, precursor to this new development on the site, and echoing the avant-garde research taking place in the pavilion.