2023 AWARDS IS OPEN NOW

Greater Bay Area Science and Technology Innovation Center

PrizeHonorable Mention in Architectural Design / Mixed Use Architecture
Firm LocationShenzhen, China
Project location100 meters west of Xinhua Traffic Building, Huadu District, Guangzhou City, Guangdong Province (West of Baihe Road)
CompanyAtelier Global Limited
Lead ArchitectFrankie Lui
Design TeamMichael Chen,Xiafei Li,Honghao Fu,Xuanmei Piao,Terry Yu,Xi Liang,Ban
ClientPOWERCHINA

Inspired by the river, the meandering water, soft lines, and the floating island are translated into the design language that correspond with the concept of "Pearl River precious jade." At the same time, the design takes "multi-dimensional cluster + dancing with nature + community integration" as the core ideas, and adopts the planning structure of "one axis, three groups, and three cores" to create a diverse and dynamic ecological space, and to build a highly open, highly compound mixed-used TOD project with strong spatial nodes and connections.