2023 AWARDS IS OPEN NOW

City of Future

PrizeHonorable Mention in Architectural Design / Conceptual Architecture
Firm Location Taichung City , Taiwan
Project locationMiaoli, Taiwan
CompanyDong Lin Interior Design Construction
Lead Architect Wei-Chiang Liao
ClientTU-HOUSE

Due to the issue of ageing society, the trend to design a living space that fits and meets the needs of a family of three generations becomes primary nowadays. Taking about 1300 m2, this case is a narrow space with two constructions on the site. With a sky bridge and hallway that connect two of the buildings, the design allows privacy and independence while residents can keep in contact with each other. The overall style of the buildings is composed of concrete walls and wooden lattice. Great size of the glass windows and the greenery around the space create a modern metropolitan vibe.